Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

~Chatting On9 ANSARA PC 0607~

Thursday, March 19, 2009

citer di mansourah plak.. =)

salam a'laik bt teman2yer.. smg sihat jasad n iman utk bribadat kpdNya..

kt atas sana, yim da post sal kt alex, so ana nk citer la cket sal kitaorg kt mansourah nie.. kat cnie ada apa yer???hmmm... mula2 utk 'session' kali nie, ana nk citer sal blajar la dlu k.. almaklum lah tujuan utama kita @ kami nie brada di buma Anbia nie utk tuntut ilmu.. nmpak x gambar bawah nie. hahaha. nie gambar yg kitaorg amik during lecture anat.. sowie la cket, terbalik plak.. hehehe..




kehy2, gnie, kami kt cnie ada 4 main subject.. anat, physio, histo n biochem.. but still ada jer subject2 laen 4 exmple, microbe n so on.. kalu kt alex diorg focus on many subject.. tp kt cnie kitaog maen blajar jer.. hehehe.. jgn tekejut tau.. bukn maen jer.. kitaorg blajar by case.. 4 exmpl la kan, this week ana blajar pasal sorang patient nie yg ada penyakit HIV.. HIV nie affect immune system... jadi dr penyakit nie, ana akan blajar anatomy of immune system' organ, histo of immune system, drugs yg related ngan immune, physio yg kait ngan immune system n so on. besides, kitaorg ada PBL (problem based learning session) ... dlm PBL nie kitaorg dibahagi ikt group gtu... dlm group ada lbh kurang 10- 12 org.. n dalam group ni ada tutor (doktor2 @ lecturer).. mereka2 nie akan support @ tolong kitaorg lar dlm memahami case nie.. hahaha.. gtulah lbh kurang.. hehehe

then ada lagi 1 beza kami kt cnie ngan kome2 yg brada d alex.. hehehe.. bezanya adlh mlalui exam... kitaorg kt cnie x exam by subjects mcm kt alex.. kitaorg cumer ada 4 exam jer.. exam MCQ ( soklan ABC), exam OSCE ( soklan practical), exam essay & x lupa subject tercenta sejak kecik, ENGLISH!!!.. hehehe... tp exam nie lagi tough lar kowt dr alex.. sbb semua subject akn kuar dalm 1 paper!! kalu kt alex, mereka perlu ready ikut subject.. jadi lagi focus lar.. kitaorang nie.. aisyy, byk simpang.. tp peritnyer sekejap jer la kalu nk banding ngn bdk alex... sbb diorg exm lama..


hehehe.. tu jer kowt nk coret.. sbb skrg tgh tension sket... so nak smbung balik lah study...
seputih hati sebersih nurani
ku susun jari menyuci diri
semoga ikatan terus bersemi
salam ukhuwah tulus dr hati

bye2 sumer.. uhibbukum fillah..

ma'assalamah..

Assalamualaikum..

2 comments:

Layyinul Harir said...

lahhhhh
assalamualaikum...
tak sangka. rupe2nye wujud blog batch kite ni yea..
..urm.. ana ini Fatimah A'thirah dahulunya x-5Cqalyubi 06/07

soutisarmad said...

wa'alaikumussalam.. alhamdulillah... syukur pd Nya... enti mcm mana??